door haboes

Belangrijke keuzes maak je niet alleen

Kies je voor goedkope kleding, ook als je weet dat deze mogelijk door kinderhandjes is gemaakt? Of betaal je meer? Pak je de trein naar je werk omdat je weet dat dit beter is voor het milieu, of ga je toch liever met je eigen auto omdat dat een stuk comfortabeler is? Verantwoorde keuzes maken is lastig. Dat geldt voor ons als individu, maar zeker ook voor een grote belegger als ABP.

Belangrijke keuzes

Pensioenuitvoerder ABP heeft ambitieuze doelstellingen als het gaat om duurzaam en verantwoord beleggen. Daarin hebben zij dagelijks te maken met allerlei dilemma’s. Want met ruim 390 miljard euro aan beleggingskapitaal, kan ABP grote invloed uitoefenen op de bedrijven waarin ze beleggen. Welke keuzes maken zij dan? Hoe complex zijn die keuzes dan? Dat wil ABP dit jaar op een andere manier aan hun deelnemers laten zien.

Interactie online platform

ABP wilde hun dilemma’s uit het ‘jaarverslag duurzaam & verantwoord beleggen’ dus heel graag bij een breed publiek onder de aandacht brengen. En daarom bedachten we met elkaar een bijzonder online concept, waarbij aan de hand van 5 herkenbare consumentendilemma’s de belangrijke keuzes die ABP maakt bij beleggen als vanzelf ook worden behandeld. Het resultaat is www.belangrijkekeuzes.nl een online interactief platform met rijke content in allerlei vormen. Door middel van stellingen, interactieve infographics, animaties en praktijkvoorbeelden wordt de bezoeker meegenomen in de dilemma’s die ABP ervaart en de keuzes die zij vervolgens maken.

De eerste resultaten na livegang

Bij ons eigen bureau Enof creatieve communicatie  is een uitgebreid meetplan opgesteld en uitgevoerd. Zo kunnen we tot op detail achterhalen via welke kanalen de bezoekers op het platform komen en hoe het wordt gebruikt. Dit geeft ons belangrijke inzichten in hoe de doelgroep de website gebruikt en wat hun mening is over dit onderwerp. Allemaal materiaal waarmee we het platform kunnen doorontwikkelen. Sinds de livegang zijn er al meer dan 25.000 unieke bezoekers geweest, die per sessie meerdere thema’s hebben bekeken.

Samenwerking

Deze website is door de Haboesers, samen met de Enoffers van Enof creatieve communicatie gerealiseerd in nauwe samenwerking met de beleggingsexperts van ABP en contentpartner Schrijf-Schrijf.