Bij het begin beginnen

Zowel online als offline geldt de stelregel dat je als onderneming niet meer alleen maar ouderwets kunt ‘zenden’, maar dat het begrijpen van en inspelen op het gedrag en het karakter van je doelgroep de meeste en meest trouwe, waardevolle klanten oplevert. Het is dus van belang dat je je klant leert begrijpen.

Waar het kan, kiezen wij daarom voor een gefaseerde projectopzet die precies dat probeert te bewerkstelligen: samen jouw klanten doorgronden en die informatie concreet en stelselmatig inzetten. Een website moet immers voor elke bezoeker als een persoonlijke omgeving aanvoelen. Waar gezochte informatie snel gevonden kan worden en waar persoonlijkheid en overtuigingskracht bezoekers aanzet tot van tevoren bedachte interactie.

Vandaar dat er een aantal belangrijke stappen te nemen zijn, vóórdat we ook maar één regel code schrijven of één pixel op de juiste plek proberen te zetten.

Werken vanuit doelstellingen en voor een doelgroep

Elk bedrijf is uniek. Daarom verloopt elk project anders. In het begin van een project leren we graag je bedrijf kennen. Wat wil je bereiken? Hoe goed ken jij je klant? Door middel van een doelgroeponderzoek verkennen wij markt zodat we beter kunnen inspelen op het gebruikersgedrag. Wat komt je klant op de website doen? Een goede oplossing sluit aan op de doelstelling van jouw bedrijf en de behoefte van de gebruiker. Op basis van deze inzichten stellen we een afgebakende strategie samen.

De klantreis

User-centered design (UCD) is dé methode voor een gebruiksvriendelijke toepassing. De eindgebruiker, jouw klant, staat daarbij voortdurend centraal. Onze designers houden persona’s in hun achterhoofd bij het uitstippelen van de customer journey: welke stappen doorloopt de gebruiker voor hij zijn doel bereikt. Naast een visueel spektakel is het belangrijk dat een website eenvoudig in gebruik is. De gebruiker moet zijn doel met gemak kunnen bereiken.

Elk project start met een sterke heldere online strategie. Als doelstellingen tastbaar zijn opgesteld begint onze magic crew met de realisatie van het project.

 


Een full service website op maat