Website en huisstijl Centraal Beheer Algemeen Pensioenfonds (APF)

cbapf-1_v2

Begin 2015 werd bekendgemaakt dat het Algemeen Pensioenfonds een mogelijke dienst zou worden voor het Nederlandse pensioenlandschap. Enof is gevraagd om voor het nieuwe Centraal Beheer APF een eigen visuele identiteit te ontwikkelen binnen de Centraal Beheer-huisstijlrichtlijnen.

cbapf-3_v2

Huisstijl en website

Wat dit project voor ons bijzonder maakt, is dat we binnen de kaders van het sterke merk Centraal Beheer een frisse, strakke en eenduidige stijl neer hebben neergezet. We hebben de stijl eerst doorvertaald naar de website. Zodat na het verkrijgen van een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) Centraal Beheer APF haar propositie via een professionele website aan de markt kenbaar kan maken.

cbapf-5_v2

Informatiebehoefte van de doelgroep

De ontwikkeling en technische realisatie van de website was ook een opdracht aan Enof. We zijn gestart met een one-pager om de eerste ontwikkelingen over het APF te communiceren. Een half jaar later hebben we de ‘echte’ website livegezet. Hierop krijgen de vier belangrijkste doelgroepen direct antwoord op hun informatiebehoefte. We zijn met vlag en wimpel geslaagd voor een onafhankelijk usabilityonderzoek wat is uitgevoerd door WUA!